Sunday, 27 January 2013

Dingdong-dingdong di kem "Permata Pintar Negara (PPN)"


                                               SEBULAN DI KEM PERMATA PINTAR

AssaLaMualaikum……lamenye terbiar blog nie..nk update la ckit.. Just nak share pengalaman masa join kem permata pintar negara (PPN) 2012 selama 1 bulan. Banyak pengalaman yang dapat..LeTih pun ada jugak but seriously enjoy…lagi pun ada kawan2 kos..Tu yang beronok-ronok tu.. hehe..Program kat PPN tu ada yang bertugas sebagai Ressident assistant (RA), Teaching Assistant (TA) and Instructor(I).

          Program tu dijalankan kat UKM and I’m as ressidential assistant (RA) untuk student2x yang join daripada setiap negeri. Range umur student yang join antara 9 -15 Tahun..Kecik2 da belajar jauh. Bagus parent diaorang. Student yang join lebih kurang lam 800++ kot..xingat da, maklum la da sebulan berlalu. Setiap kursus akan ada 2 orang RA yang akan jaga mereka nie..Cik ChA jaga student kursus SAINS PENERBANGAN (SP), 36 0rang and yang x dilupakan juga..my sweet couple for 1 month is MR.ChAN MaliChaN (kawan-kawan suka panggil dia “Chan Contoh” cz asyik beri contoh j untuk semua perkara). Dia nie baik and budak2 pun enjoy dengan dia..kadang2x ada juga time dia buat cik Cha rase cm  STRESS tapi kejap j la…Bnyak sgt benda yang happy sampai lupa benda2 yang stress nie..kawan2  RA pun baik n giler2 j sume.

          Kata pepatah, “ sambil menyelam, minum air”.entam j la..haha..So, sambil2 jaga diorang cik Cha dapat tambah pengalaman + kawan baru + jalan2x & banyak lagi..Nak cerita sume, sampai esok pun xkan habis lerr..

         Ada macam2 aktiviti yang RA handle sepanjang 1 bulan tu cam Pertandingan Debat, Senam Aerobik, Perbarisan, sukaneka, majlis penutupan dan yang paling kemuncak adalah malam Talentime (Persembaan setiap kursus). Budak2x nie memang talented sungguh..persembaan kaw2 j sume..kagum n teraru j...


Rakan-rakan RA yang join...sorry sape yang x derr......
Perbarisan dan aktiviti sukaneka
Petandingan debat...SP dapat naib Juara..Tahniah adik2xku...
Lawatan ke TUDM dan Planeterium...
Mencipta Belon udara panas sendiri..hebat la budak2x nie..
Persembahan setiap kursus malam "Talentime"
Cik cha dengan rakan-rakan di PPN

                                                                      "Wassalam"

7 comments:

  1. thanks akak..........slamenye kngn nie x kn dpt dlpekan

    ReplyDelete
    Replies
    1. same la..akak pun mcm tu...blajar leklok...eh

      Delete
  2. hoho , hot air balloon grup kitorang tuhh yang paling 'hot' .
    haha , thanx kak nisa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..gambar yg tu paling meriah..suka tengok

      Delete
  3. Pengalaman yg amat bermakna!! Thanks sbb susah payah mnolong diri ini shingga berjaya mnjadi Teaching Assistant! hehe.. :)

    ReplyDelete
  4. waahhh... thanks akak... sy nak update psal ppn x sempat lagi... hehe... anyway, pengalaman yg x dpt dlupakan n insyaallah, x nak lupakan pon.. hehe.. :D

    ReplyDelete